Elektrische fietsen

De elektrische fiets is nu niet meer weg te denken uit het straatbeeld en wordt niet enkel gebruikt voor het plezier maar bijvoorbeeld ook voor het woon-werkverkeer en om boodschappen te doen, ter vervanging van de auto. Veel mensen kunnen nu afstanden fietsen die ze voordien alleen met de auto wilden overbruggen.

Om voor jouw gebruiksdoel de beste elektrische fiets aan te schaffen zijn er een aantal punten die erg belangrijk zijn:

Accu

  • Actieradius (bereik in kilometers van de fiets met een volle accu)
  • Plaats van de accu
  • Wel of niet uitneembaar

Motor

  • Positie van de motor (voorwiel, midden of achterwiel)
  • Kracht van de motor

Versnellingen

De 2 grootste verschillen zijn buitenversnelling (met derailleur) of binnenversnelling (naafversnelling).

Onze focus ligt bij de naafversnelling. Dit kan met kettingaandrijving, met riemaandrijving of met cardan. Zo zijn deze met 7 of 8 versnellingen van Shimano Nexus. Nieuw vanaf 2022 is er de Nexus 5 versnelling op de fietsmarkt gekomen. Deze is een iets sterkere naafversnelling voor de elektrische fietsen omdat de motoren steeds sterker worden. Zo is er ook de Enviolo versnellingsnaaf met een versnelling van 310 tot 380 graden. Zo kan u zelf kiezen in welke omwenteling of cadans u wilt trappen.

Sensor

  • Trapkrachtsensor
  • Rotatiesensor

Remmen

U kan kiezen voor de hydraulische (met oliedruk) remmen van Magura met blokjes tegen de velg of voor de iets krachtigere hydraulische schijfremmen van Magura, Tektro of Shimano.

Wij helpen u uiteraard graag bij het maken van de juiste keuze.

Wij zijn officiële verdeler van o.a. Gazelle, l’Avenir, Superior en Bakfiets.NL. Dankzij deze merken kunnen wij u de 2 betrouwbaarste middenmotoren voor elektrische fietsen aanbieden, dit zijn Bosch motor en Shimano Steps motor.

 

In de kijker:

gazelle

Gazelle heeft een ruim aanbod aan elektrische fietsen. Van lage instap tot sportieve zithouding!

Bekijk alle modellen op gazelle.nl

 

 

cortina

Ontdek Cortina - of we nu naar het werk gaan, naar school, stad of de sportclub: onze fiets moet altijd voor ons klaarstaan. Met dat in gedachten ontwikkelen wij onze fietsen: e-bikes, snelle designfietsen en family bikes. En ja, ook transportfietsen!

Bekijk alle modellen op cortinabikes.be

 

gazelle-Ultimate

De High End binnen Gazelle: Dynamisch en eigentijds design in combinatie met hoogwaardige onderdelen.

Bekijk alle modellen op gazelle.nl

 

 

logo superior

E-Urban bikes let you get to the destination in time without being out of breath or getting all sweaty before an important meeting. Did traffic get busy? No problem, just shift to a higher level of motor assistance and take another route. You’ll soon find out just how many beautiful spots were hidden from you while driving a car.

Bekijk alle modellen op superiorbikes.com

 

bakfiets.nl

Bij Bakfiets.nl kunt u niet alleen voor bakfietsen terecht. Ze beschikken over een breed assortiment van standaardfietsen voor dames en heren. Ook hebben ze veel verschillende accessoires voor ieder model fiets.

Ontdek alle elektrische fietsen op bakfiets.nl

 

logo lavenir

Samen staan we sterk, dat is ons credo. Dat was zo bij de start in 1898 en dat is tot op de dag van vandaag nog steeds het geval. Elke medewerker die ons team vervoegde, werd een volwaardig lid van de L’Avenir-familie en daar zijn we uitermate trots op!

Bekijk alle modellen op lavenir.be

 

 

Onze merken

Gazelle
Cortina
Superior
Bakfiets.nl
Lavenir

Hoe ons bereiken